Team Saalem oli alunperin Pietarsaaren Helluntaiseurakunnan nuorten perustama salibandyjoukkue vuodesta 1990 lähtien aina 2000 luvulle saakka. Joukkueessa pelasi myös muitakin kuin seurakunnan nuoria.

Aktiivinen pelaaminen joukkueena sijoittui vuosille 1993-1997, jolloin joukkue pelasi mm. Pietarsaaren kaupunkisarjassa. Joukkue kiersi myös seurakuntien välisissä turnauksissa vaihtelevalla menestyksellä.

Joukkue oli tiettävästi Pietarsaaren ensimmäinen salibandyjoukkue. Team Saalemin perustajat pelasivat vielä 1989 lentopalloa viikottain Ruusulehdon koulun salissa. Eräiden harjoitusten aluksi ohjaaja Kristian Hiltunen antoi pelivälinevarastosta mailat porukan käsiin ja siitä se sitten lähti, paluuta lentopalloon ei ollut eikä tullut. Kauden 1990 alkaessa tilattiin Jollyn 20-mailan setti jostain, mistä niitä nyt silloin sai. Mailat olivat tuolloin varreltaan tuttuja lähes kaksinkerroin taipuvia putkia, mutta se ei menoa haitannut.


Salibandyn nostalgiaturnaus
Seinäjoella 10.9.2006


Mukana 1990-2000 välisenä aikana seurakuntien välisissä turnauksissa pelaanneet joukkueet ja pelaajat.

Pietarsaaren joukkue ei tällä kertaa kyennyt parhaimpaan esitykseen. Joukkueen vahvuus oli kahdeksan + maalivahti ja sillä määrällä ei näissä nostalgiakarkeloissa kannua heilutella. Viimeisessä ottelussa yhdellä vaihtomiehellä oma verkko heilui turhankin ahkeraan.

Kaikesta huolimatta nostalgiaa oli ilmassa ja se lienee ollut päätarkoitus. Monissa joukkueissa oli tuttuja naamoja vuosien takaa ja se sai suun virneeseen tappioista huolimatta.

Seinäjoki korjasi pokaalin finaalissa vaikka Jyväskylä painosti hienoilla kuvioilla. Alajärvi vei pronssin Helsinki/Lahti joukkueelta. Tampere, Kokkola sekä Pietarsaari saivat kunnian pitää perää. Kuopio perui tulemisen sairasteluiden vuoksi.


Kiitos mukana olleille!